Grapefruitos ráksaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Csípős, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az egyik grapefruit levét facsarjuk ki, a másik kettőt filézzük ki és vágjuk kisebb darabokra. A grapefruit levéből, a citromléből, a majonéz, az olaj, a cayenni bors és némi só hozzáadásával, keverjünk öntetet. Forgassuk össze a gyümölcshúst, az előfőzött, kihűtött rákkal és a kockára vágott avokádóval. Hidegen, salátalevelekkel bélelt kelyhekben, tálaljuk. Sós kekszet tehetünk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||