Bőrös malaccomb szeletben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A malaccombot, a csontjára merőlegesen, kétujjnyi vastagra, szeleteltessük fel a hentessel. A fűszereket, mozsárban törjük össze és ezzel szórjuk meg, bőven, a húsok mindkét oldalát. A hússzeleteket a felhevített zsírban süssük elő, nem kell hosszan, csak kapjon egy kis színt. Tegyük tepsibe, öntsük rá a zsírt, majd a serpenyőben forraljuk fel a bort, hogy feloldja az ízes pörzsanyagokat és ezt is borítsuk a húsra. Borítsuk be vékony füstöltszalonna szeletekkel, majd fedjük le a tepsit alufóliával és két órára mehet a 130 fokra előmelegített sütőbe. Vegyük le a fóliát és a hőt 200 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, süssük a combot pirosra. De vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Friss puha kenyeret és kovászos uborkát adhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||