Bőrös malaccomb szeletben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Jóska
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 kg malaccomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malaccombot, a csontjára merőlegesen, kétujjnyi vastagra, szeleteltessük fel a hentessel. A fűszereket, mozsárban törjük össze és ezzel szórjuk meg, bőven, a húsok mindkét oldalát. A hússzeleteket a felhevített zsírban süssük elő, nem kell hosszan, csak kapjon egy kis színt. Tegyük tepsibe, öntsük rá a zsírt, majd a serpenyőben forraljuk fel a bort, hogy feloldja az ízes pörzsanyagokat és ezt is borítsuk a húsra. Borítsuk be vékony füstöltszalonna szeletekkel, majd fedjük le a tepsit alufóliával és két órára mehet a 130 fokra előmelegített sütőbe. Vegyük le a fóliát és a hőt 200 fokra emelve, a szaftjával locsolgatva, süssük a combot pirosra. De vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Friss puha kenyeret és kovászos uborkát adhatunk mellé.