Kapros csirkezúzaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Macskajajra, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Kapros csirkezúzaleves
Túrógaluska levesbe
Kapros csirkezúzaleves A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni kezdjük. A félpuha zúzát zsírjára sütjük és hozzáadjuk a felkarikázott, illetve kis kockára vágott zöldségeket, ha a zöldségek kis szint kaptak, meghintjük a liszttel, majd ha az is lepirult, felöntjük vízzel és puhára főzzük az egészet. Belekeverjük a tejfölben elkevert, finomra vágott kaprot, ügyelve a hőkiegyenlítésre, majd tálalás előtt, hozzáadjuk a túrógaluskát. Kaporszálakkal díszítve, citromgerezdekkel tálaljuk. Túrógaluska levesbe A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát és a sót. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy kiskanál segítségével galuskákat formálunk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||