Cobb saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej római saláta 0 ? ? ? ? ?
50 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
2 db avokádó 221 2 23.5 0.4 1.5 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
5 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót felkockázzuk. Az öntet hozzávalóit elkeverjük és a hozzávalókat, valamint a zúzott fokhagymát beleforgatjuk. Mindent elkeverünk és azonnal tálaljuk.
Pirítóst vagy vajas bagettet adunk mellé.