Csirkehúsos sütőtöksaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Farsang, Buli, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kockára vágjuk és a szójaszószból, a mézből, a zúzott fokhagymából és kevés borsból készített pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd a csirkedarabokat átsütjük rajta. A lecsöpögött pácot aláöntve, fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. Végül süssük zsírjára. Közben a sütőtököt süssük meg, sütőben és a tojásokat főzzük keményre. Hagyjunk mindent kihűlni, majd a tököt, a héja nélkül, vágjuk kockára, a tojásokat vastagabb karikára. A majonézt és tejfölt keverjük össze, citromlével, mustárral, a vékonyra karikázott chilivel, borssal és sóval ízesítve. A finomra metélt petrezselyem nagy részét keverjük az öntetbe, majd forgassuk össze a csirkedarabokkal, a tökkel és a tojással. A maradék petrezselyemzölddel megszórva, behűtve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||