Ököruszály ragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zsírjától megtisztított és ízeire szedett ököruszályt annyi ecetes vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A babérlevéllel, borssal, sóval, a feldarabolt zöldséggel puhára főzzük, majd leszűrjük. A zsíron megpirítjuk a cukrot, s a lisztet, valamint a hús levét hozzáadva barnamártást készítünk, amit tejföllel felforralunk. Ebbe tesszük a megfőtt ököruszályt. Kár lenne veszni hagyni a zöldséget, amit turmixolva a mártáshoz keverünk. (Amiből előtte szedjük ki a babérlevelet s az egész borsot is Zsemlegombóc a megfelelő köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||