Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fahéj aroma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főtt, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
5 db fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az öt fahéjrudat 3 deci vízzel felfőzzük, takarékon 15 percig forraljuk. A rudakat fél literes üvegbe dobjuk, a vodkával leöntjük, majd a főzővízzel felöntjük. Egy hónapig állni hagyjuk és leszűrve kisebb üvegekbe töltjük.
Bármilyen fahéjas ételhez felhasználhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)