Erdészcsülök
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 kiskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
1 db
bőrös hátsó csülök |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a felét a bőrös hússzeletbe, majd a bőrös rész kivételével megsózzuk. Evőkanálnyi olajon megdinszteljük a hagymát, a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát és összekeverjük a darált csülökkel, az apróra vágott gombával és a megmaradt fűszerekkel. A szétterített bőrős húsra kenjük a masszát, majd feltekerjük és konyhai zsineggel körbekötjük. Kuktába, párolórácsra tesszük és a maradék olajat és a bort aláöntve, a sípolástól számított 20 percig pároljuk. Ha megpuhult, előmelegített, forró sütőben, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük. Szeletelés előtt 10 percig hagyjuk állni.
Párolt zöldségekkel és fóliában sült burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)