Csokikrémes fonott kalács
Hozzávalók
Csokikrémes fonott kalács
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
60 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2.5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A krém hozzávalói
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 tábla
tejcsokoládé |
396 |
26 |
30.4 |
1.5 |
0 |
0 |
1/2 üveg
mogyorókrém |
536 |
6.5 |
31 |
57 |
0 |
0 |
2-3 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
kevés
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Csokikrémes fonott kalács
Idő hiányában, most is, a kenyérsütővel dagasztottam be a tésztát, a szokásos módon, a vajat csak a dagasztás második felében adagoltam a tésztához. Ezután kelesztőtálban 1 órát kelesztettem a tésztát, majd lisztezett nyújtólapon egy nagy téglalappá nyújtottam. A tölteléket még azalatt elkészítettem, amikor kelt a tészta, a főzőcsokit mikróban megolvasztottam a vajjal együtt, majd hozzákevertem a nutellát és amikor kihűlt, akkor egy pár kanál tejszínnel kenhetővé kevertem. Ezt a tölteléket kentem a téglalapra és a rövidebb oldalától kezdve feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam át a rudat, átlósan, mert elég hosszú volt, és egy éles késsel középen kettévágtam, de nem teljen, a tetején 2-3 centi egyben maradt. A két rudat egyszerűen fogtam és szépen összefontam, úgy, hogy a csoki csíkok kívül legyenek. Letakarva még 30 percet kelesztettem, majd tojással lekentem és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem. Nagyon megkelt a tészta, legközelebb mindenképpen formában fogom sütni, hogy ne terüljön annyira szét. Amikor kihűlt, porcukorral megszórtam és szeletekre vágva tálaltam. Nagyon finom lett a tészta is, meg a csokikrém is, felvettük a listára ezt is.
A krém hozzávalói
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)