Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőben sült tészták (509 db.)

Gombás-sonkás papucs

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ha összeesett belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a kis kockára metélt sonkát és sózva, borsozva zsírjára sütjük. ... tovább

Gránátalmás csokoládétorta

10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját ... tovább

Grillezett zöldségsaláta

A padlizsánt, a cukkinit hosszában felszeleteljük és olívaolajjal megkenve grillrácson megsütjük. Az újhagyma zöldjének végét levágjuk és félreteszük, a megmaradt részt megolajozzuk és az is megsütjük. A paradicsomot ... tovább

Grillpizza

3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább

Grissini grillen

3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább

Gubakifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább

Gyors krumplis pogácsa

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd ... tovább

Gyümölcskenyér csokoládémázzal

A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább

Gyümölcsös piskóta remoskában

A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább

Habcsók

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy ... tovább