Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grissini grillen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Szabadban, Sült, Grillsütő, Meleg, Sós, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és ujjnyi csíkokra vágjuk, olajozott nyársakra tekerve, beolajozva, magasabbra emelt grillrácson forgatva megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)