Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Hidegkonyhai készítmények
(308 db)

Abált szalonna

A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük ... tovább

Almaecet

Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral ... tovább

Almás kukorica saláta

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a kicsumázott, de héjastól lereszelt almát beleforgatjuk. Tálalás előtt jól behűtjük. ... tovább

Almás torma

Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk. Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább

Almaszendvics

Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább

Ananászos sertéstarja diszkoszban

A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ... tovább

Andalúz kagylósaláta

A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a ... tovább

Aszalt paradicsomos sütőtök saláta

A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a ... tovább

Babpástétom

A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel ... tovább

Babpüré

Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy ... tovább