Aszalt paradicsomos sütőtök saláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
sütőtök |
78 |
1.5 |
0.6 |
16.5 |
0.8 |
0 |
| 2 maréknyi
aszalt paradicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kávéskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 maréknyi
tökmag |
616 |
33.9 |
51.5 |
3.6 |
0 |
0 |
| 15 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a tökkockákon. Alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, de ne puhuljon meg teljesen. A langyos sütőtököt elkeverjük a csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a lereszelt fetával. Behűtjük, majd tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított tökmaggal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)