Csirkehúsos sütőtöksaláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 dl
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
| 40 dkg
sütőtök |
78 |
1.5 |
0.6 |
16.5 |
0.8 |
0 |
1 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellet kockára vágjuk és a szójaszószból, a mézből, a zúzott fokhagymából és kevés borsból készített pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd a csirkedarabokat átsütjük rajta. A lecsöpögött pácot aláöntve, fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. Végül süssük zsírjára. Közben a sütőtököt süssük meg, sütőben és a tojásokat főzzük keményre. Hagyjunk mindent kihűlni, majd a tököt, a héja nélkül, vágjuk kockára, a tojásokat vastagabb karikára. A majonézt és tejfölt keverjük össze, citromlével, mustárral, a vékonyra karikázott chilivel, borssal és sóval ízesítve. A finomra metélt petrezselyem nagy részét keverjük az öntetbe, majd forgassuk össze a csirkedarabokkal, a tökkel és a tojással.
A maradék petrezselyemzölddel megszórva, behűtve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)