Csirkehúsos sütőtöksaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Farsang, Buli, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
40 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kockára vágjuk és a szójaszószból, a mézből, a zúzott fokhagymából és kevés borsból készített pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd a csirkedarabokat átsütjük rajta. A lecsöpögött pácot aláöntve, fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. Végül süssük zsírjára. Közben a sütőtököt süssük meg, sütőben és a tojásokat főzzük keményre. Hagyjunk mindent kihűlni, majd a tököt, a héja nélkül, vágjuk kockára, a tojásokat vastagabb karikára. A majonézt és tejfölt keverjük össze, citromlével, mustárral, a vékonyra karikázott chilivel, borssal és sóval ízesítve. A finomra metélt petrezselyem nagy részét keverjük az öntetbe, majd forgassuk össze a csirkedarabokkal, a tökkel és a tojással.
A maradék petrezselyemzölddel megszórva, behűtve tálaljuk.