Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Italok
(47 db)

Áfonyás mojito

A mentát és az áfonyát kevés szódavízzel törjük meg, öntsük fel a rummal és a cukorsziruppal, rázzuk össze. Végül szűrjük jéggel töltött pohárba, majd szódával öntsük fel. A tálaló pohárban áfonyával és ... tovább

Almás zöldségkoktél

A hozzávalókat jól elkeverjük és jégkockával félig töltött pohárba öntjük. Petrezselyem ágacskával díszítve tálaljuk. ... tovább

Ananász-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Ayryan (bolgár joghurtital)

Öntsük turmixgép poharába a joghurtot, dobjuk bele a sót és két marék jégkockát. Öntsük fel hideg vízzel egy liternyire, majd turmixoljuk össze. Díszítsük kaporszállal vagy mentalevéllel. Forró nyári napokon tökéletes ... tovább

Bodzabogyóbor

A bodzabogyó súlya leszárazva értendő. A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az ... tovább

Bodzabogyólikőr

Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb üvegbe töltjük és az alkoholt ráöntjük. Beledobjuk a fűszereket és két hétig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az ... tovább

Cukorszörp

1 liter vizet felforralunk és feloldjuk benne a cukrot. Az oldatot kétszer-háromszor rövid ideig forrásig melegítjük, és a képződő habot leszedjük. Kihűlés után palackokba töltjük. Ez a sűrű cukorszörp kevert (mixelt) italok ... tovább
cimkékÉdes, Italok

Dinnyeszörbet

A kimagozott felkockázott görögdinnyét tegyük fél órára a mélyhűtőbe. A lereszelt citromhéjjal és a kicsavart citromlével meg a vaníliafagylattal botmixerrel zúzzuk össze, ízlés szerint édesítsük juharsziruppal. Hosszú ... tovább

Eper-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Eperflip

Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk, ízlés szerint porcukorral ízesítjük és egyszer felforraljuk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A joghurtot a tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük a ... tovább