| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 tábla tortabevonó étcsokoládé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál reszelt narancshéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dkg kandírozott narancshéj | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg kandírozott citromhéj | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| 5 dkg aszalt szilva | 219 | 2.3 | 0.6 | 47.4 | 5 | 0 |
| 5 dkg aszalt füge | 246 | 3.5 | 1.3 | 54 | 0 | 0 |
| 5 dkg datolya | 282 | 1.9 | 0.5 | 66.3 | 0 | 0 |
| 5 dkg mogyoró | 691 | 15.6 | 63.5 | 8.7 | 8 | 0 |
| 5 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 20 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 20 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival elkeverjük, kanalanként váltogatva, az apróra vágott szárított gyümölcsöket, a vajas krémet és a tojáshabot. Vajazott vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 45 percig avagy tűpróbáig sütjük. Félig kihűlve deszkára borítjuk. Kevés lekvárral megkenve, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval leöntve megdermesztjük. Forró vízbe mártott késsel szeletelve, ujjnyira vágva tálaljuk.