Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyümölcskenyér csokoládémázzal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Desszert, Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Húsvét, Farsang, Bálint nap, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál reszelt narancshéj 0 0 0 0 0 0
5 dkg kandírozott narancshéj ? ? ? ? ? ?
5 dkg kandírozott citromhéj 0 ? ? ? ? ?
5 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
5 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
5 dkg aszalt füge 246 3.5 1.3 54 0 0
5 dkg datolya 282 1.9 0.5 66.3 0 0
5 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival elkeverjük, kanalanként váltogatva, az apróra vágott szárított gyümölcsöket, a vajas krémet és a tojáshabot. Vajazott vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 45 percig avagy tűpróbáig sütjük. Félig kihűlve deszkára borítjuk. Kevés lekvárral megkenve, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval leöntve megdermesztjük. Forró vízbe mártott késsel szeletelve, ujjnyira vágva tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)