Gyümölcskenyér csokoládémázzal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Desszert, Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Húsvét, Farsang, Bálint nap, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival elkeverjük, kanalanként váltogatva, az apróra vágott szárított gyümölcsöket, a vajas krémet és a tojáshabot. Vajazott vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 45 percig avagy tűpróbáig sütjük. Félig kihűlve deszkára borítjuk. Kevés lekvárral megkenve, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval leöntve megdermesztjük. Forró vízbe mártott késsel szeletelve, ujjnyira vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||