| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 tábla tortabevonó étcsokoládé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 teáskanál vanília kivonat | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 10 dkg omlós keksz | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál kakaópor | 313 | 18.5 | 21.7 | 10.5 | 37.7 | 0 |
| 30 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 20 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjében elkeverjük a porcukrot és laza habbá verjük. Hozzáadjuk a ledarált keksszel, dióval elkevert kakaóport, majd jól összegyúrjuk. A masszát két részre osztjuk és hűtőbe tesszük. Amíg hűl a tojássárgájákat, a tejel és a lisztet elkeverjük, majd hozzáadva a vaníliakivonatot kevergetve krémmé főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal és habzsákba töltjük. A diós massza nagyobbik részét olajjal vékonyan kikent pogácsaszaggatóval hengerekké formáljuk, oly módon, hogy ujjunkkal mélyedést nyomunk beléjük. A massza másik részét két fólia között fél centi vastagra nyújtjuk, majd az előzőleg használt szaggatóval kiszúrjuk. A hengerek üregét kitöltjük a vaníliás krémmel, majd a korongokkal betalpaljuk. Ismét tegyük hűtőbe és ha megdermedt forgassuk, az előzőleg felolvasztott tortabevonóba. Újabb dermesztés után tálalhatjuk.