Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Hústalan feltétek
(93 db)

Curry spenóttal

Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük ... tovább

Erdeigomba mártás

A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem. A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei ... tovább

Falafel

A csicseriborsót, egy éjszakára, beáztatjuk, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, turmixgéppel keverjük össze a hagymával, a vágott petrezselyemmel, a felvert tojással és az őrölt fűszerekkel. A masszát ... tovább

Fetával és paradicsommal grillezett cukkíni

A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves ... tovább

Forró sajtos gombás stangli

A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a ... tovább

Forró sajtos háromszög

Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. 2-2 kenyérszelet közé 1-1 sajtszeletet teszünk, jól összenyomjuk és átlósan négybe vágjuk, majd a tejes tojásba mártjuk és sajtos zsemlemorzsába nyomkodjuk. Mindkét oldalát aranysárgára ... tovább

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő kiszálkázzuk és apró darabokra vagdossuk a halat. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a haldarabokkal, a tojások ... tovább

Fűszeres hajdinatócsni

A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az ... tovább

Fűszeres sült karfiol

A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 ... tovább

Gombaropogós

A gombát apróra vágom. 2 evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát és nagy lángon megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült a fele liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 ... tovább