Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fetával és paradicsommal grillezett cukkíni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
40 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
50 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves bambusznyársakra húzgáljuk. Újból átkenve az olajjal 20 percre félre tesszük. Közepes magasságra helyezett grillrácson, egyszer megfordítva, a cukkíni barnulásáig süssük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)