Fetával és paradicsommal grillezett cukkíni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
40 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
50 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves bambusznyársakra húzgáljuk. Újból átkenve az olajjal 20 percre félre tesszük. Közepes magasságra helyezett grillrácson, egyszer megfordítva, a cukkíni barnulásáig süssük.