Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Esemény:

FRSZ receptverseny
(59 db)

Anatóliai birkanyárs

A birkahúst vágjuk kockára, majd szórjuk meg borssal és sóval. Forgassuk át a lereszelt hagymával és hagyjuk állni egy órát. Húzzuk, beáztatott bambusznyársra, majd, forró parázs felett, süssük, forgatva, nyolc percig. A mentát, ... tovább

Bazslikomos, píneás, töltött csirkemell

A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket ... tovább

Bográcsgulyás marha és sertéshúsból

A húst összevágjuk 2 cm-es kockákra (a tarját helyettesíthetjük oldalassal, hogy csontos húst is tegyünk bele, a csont íze-zamata miatt!). A hagymát megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és a kis kockára vágott ... tovább

Cantuccini-s krémdesszert

A kekszet törjük apró darabokra de ne morzsára, szórjuk egy tál aljára. Locsoljuk meg az amarettó és gyümölcslé keverékével. A tojássárgáját gőz felett keverjük fehéredésig a cukor felével. Ha kihűlt keverjük a ... tovább

Csípős, mazsolás gersli

Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz ... tovább

Csípős-citrusos sertésszűz, zöld-sárga bulgurral

A szűzpecsenyét bedörzsöljük egy lime kicsavart levével, majd sózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajon, pár perc alatt, forgatva barnára sütjük. A megmaradt lime és a narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a ... tovább

Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel

A csirkemellet apróra vágjuk, kevés delikáttal megszórjuk, a sajtokat lereszeljük. A liszttel a tejföllel és a három tojással összekeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk. Az őzgerincformát keresztben kibéleljük baconnal és az ... tovább

Csirkemell grillezett cukkinivel és vöröslencsés bulgurral

A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt ... tovább

Csirkesaslik burgonyárssal

A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk, majd a grill fűszerrel, borssal és sóval megszórjuk. A hagymát gerezdekre szeljük és a húsdarabokkal váltakozva, beáztatott bambusznyársra húzzuk. Sütés előtt, olajjal vékonyan megkenjük, ... tovább

Csirketagine sárgabarackkal

A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk és két evőkanál olajon, hirtelen, körbesütjük. A taginébe rakosgatjuk. A megmaradt olajon megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadva, a darabolt fokhagymát. A csirkehúsra ... tovább