Cantuccini-s krémdesszert
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 dkg
cantuccini |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 dl
őszibaracklé rostos 40%-os |
57 |
0.3 |
0 |
13.6 |
0 |
0 |
| 3 cl
amaretto |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
| 4 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 20 dkg
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 db
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kekszet törjük apró darabokra de ne morzsára, szórjuk egy tál aljára. Locsoljuk meg az amarettó és gyümölcslé keverékével. A tojássárgáját gőz felett keverjük fehéredésig a cukor felével. Ha kihűlt keverjük a mascarponéhoz és a felvert tejszínhez. Kanalazzuk a felét a kekszre. Szórjuk a felkockázott barackot a krémre és simítsuk rá a maradék krémet. A vajat olvasszuk meg és a megmaradt cukrot belekeverve karamellizáljuk meg kicsit és pirítsuk meg rajta szeletelt mandulát. Szórjuk meg a krém tetejét a mandulával. Tálalás előtt hűtsük néhány órát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)