Rumos-meggyes tiramisu
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
1 teáskanál
instant kávé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 üveg
rumos meggy |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 doboz
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
50 dkg
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik felével és a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés masszába. A léhez hozzáadunk fél deci vizet és a kávéport. Oldódásig keverjük, majd ebbe mártogatjuk a piskótát. Egy tál aljába, vékony réteg krémet kenünk, rá egy réteg mártott piskóta kerül, melyre rásimítjuk a maradék krém felét. Ismét piskóta, majd a krém többi része következik. A tetejére szitáljuk a kakaót és jól behűtjük.
A nyers tojás miatt, a készítés napján fogyasszuk el.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)