Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rumos-meggyes tiramisu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Alkoholos, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 teáskanál instant kávé ? ? ? ? ? ?
1 üveg rumos meggy ? ? ? ? ? ?
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
50 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik felével és a csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés masszába. A léhez hozzáadunk fél deci vizet és a kávéport. Oldódásig keverjük, majd ebbe mártogatjuk a piskótát. Egy tál aljába, vékony réteg krémet kenünk, rá egy réteg mártott piskóta kerül, melyre rásimítjuk a maradék krém felét. Ismét piskóta, majd a krém többi része következik. A tetejére szitáljuk a kakaót és jól behűtjük.
A nyers tojás miatt, a készítés napján fogyasszuk el.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)