Csípős-citrusos sertésszűz, zöld-sárga bulgurral
Hozzávalók
Csípős-citrusos sertésszűz
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
| 2 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 1 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1/2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Zöld-sárga bulgur
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
bulgur |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 doboz
konzerv kukorica |
126 |
4.6 |
1.6 |
23.1 |
0 |
0 |
| 2 szál
zellerszár |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 4 dl
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Csípős-citrusos sertésszűz
A szűzpecsenyét bedörzsöljük egy lime kicsavart levével, majd sózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajon, pár perc alatt, forgatva barnára sütjük. A megmaradt lime és a narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a chilivel, a mézzel és az olajjal, botmixerrel összezúzzuk. A fűszerszószt a húsra kenjük és 160 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A húst, alufóliával letakarva, pihentetjük. A bort a sütőserpenyőbe öntjük és felforralva, az ízes pörzsanyagokkal összeforraljuk. A sertésszüzet ferdén felszeleteljük és a szaftjával leöntve, a zöldséges bulgurral tálaljuk.
Zöld-sárga bulgur
A bulgurt a felhevített olajon átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk és felforraljuk. Lefedve, a lángot lekapcsolva, a gőzében hagyjuk megpuhulni. Közben a vajon, a karikára vágott, újhagymát megpároljuk, a vége felé, hozzáadjuk a kicsire darabolt szárzellert, de a hagyma és a zeller is maradjon roppanós. Végül a lecsepegtetett kukoricát, a reszelt sajtot, a tejszínt hozzáadva, a bulgurral összeforgatva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)