Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: FRSZ receptverseny, Hústalan feltétek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg füstölt hal ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kapros mártogató
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő kiszálkázzuk és apró darabokra vagdossuk a halat. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a haldarabokkal, a tojások sárgájával, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint borssal, sóval. Keverjük bele a, csipetnyi sóval, keményre vert tojásfehérjét és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk ujjnyi rudakat és zsemlemorzsába forgatva, bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat, papírtörlőn, csepegtessük le.
A mártogatót kínáljuk mellé.

Kapros mártogató
A joghurtot vászonkendőbe öntve, egy órácskát hagyjuk csepegni. Keverjük bele a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, majd sózva, borsozva keverjük el, annyi citromlével, hogy kellemesen pikáns legyen.
Jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)