Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sütés nélkül
(384 db)

Gyümölcssaláta dinnyekehelyben

A sárgadinnyét vágjuk félbe kanalazzuk ki a magokat és a húsából karalábévájóval vájjunk gömböket, vigyázva arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a dinnye héját. Mossuk meg a gyümölcsöket és amelyiket szükséges magozzuk ... tovább

Gyúrt tészta

A lisztet a gyúrótábla közepére öntjük. A liszthalom tetejébe mélyedést vájunk, amelybe beleöntjük a sóval és 1 dl vízzel felvert tojásokat. Összemorzsoljuk, mindig a kupac közepe felé terelgetve a szétfolyó tojáslét. Ha ... tovább

Hagymás paradicsomsaláta

A hagymát vékonyan félkarikára vágjuk és kissé besózzuk. Negyed órát hagyjuk állni. A paradicsomot kicsumázzuk és szintén félkarikára vágjuk. Az ecetből és a cukorból, víz hozzáadásával salátalevet keverünk, majd a ... tovább

Hagymás zöldparadicsom

A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a ... tovább

Hagymás, uborkás csirkesaláta

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és besózzuk. Negyed órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A csirkét kicsontozzuk, majd kis darabokra vágjuk. A majonézt a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a lereszelt uborkával, a finomra vagdalt ... tovább

Hagymasaláta

Megtisztítunk és karikákra vágunk egy fél kiló lilahagymát és leöntjük enyhén ecetes-sós-cukros páclével. Belekeverünk egy mokkáskanálnyi mustárt, borsot és hideg helyen néhány napig érleljük. Tálalás előtt leöntjük róla ... tovább

Hagyományos salsa

A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, ... tovább

Halkrém sprotniból

A finomra vágjuk a hagymát és a kapribogyót, majd a kétféle túróval, az olajos hallal (az olajával együtt), villával sima krémmé dolgozzuk. Közben sóval, borssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk, pirított barnakenyérrel. ... tovább

Halkrémmel töltött uborka

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, ... tovább

Happy Day koktél

A felsorolt összetevőket shakerben összerázzuk(ha nincs rá idő ne hűtsük le, de ne is rázzuk sokáig..) majd egy szép tulipán pohárba töltjük jégkockára, de használhatunk zúzott jeget is. ... tovább