Halkrémmel töltött uborka
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
kigyóuborka |
12 |
1 |
0.1 |
1.7 |
0.9 |
0 |
| 1 doboz
olajos tonhal |
290 |
23.8 |
21.5 |
0 |
0 |
100 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 2 db
mackó zsíros ömlesztett sajt |
357 |
24.9 |
27.4 |
2.2 |
0 |
114 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, a másik felének a levét kicsavarjuk. A tojásokat, a tonhalat, olajával együtt, a finomra vagdalt metélőhagymával és a többi hozzávalóval villával összetörjük és habosra keverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd habzsákból az uborkahajókba töltjük.
Lehűtve, citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)