Halkrémmel töltött uborka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hideg, Sós, Halak, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, a másik felének a levét kicsavarjuk. A tojásokat, a tonhalat, olajával együtt, a finomra vagdalt metélőhagymával és a többi hozzávalóval villával összetörjük és habosra keverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük, majd habzsákból az uborkahajókba töltjük. Lehűtve, citromgerezdekkel díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||