Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halkrém sprotniból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Reggeli, Buli, Előételek, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 doboz sprotni 0 ? ? ? ? ?
20 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágjuk a hagymát és a kapribogyót, majd a kétféle túróval, az olajos hallal (az olajával együtt), villával sima krémmé dolgozzuk. Közben sóval, borssal ízesítjük.
Jól behűtve tálaljuk, pirított barnakenyérrel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)