Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Rakott
(248 db)

Sajttal és tarjával töltött leveles tészta

A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A ... tovább

Sárgabarackos csirketagine

A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba ... tovább

Sárgabarackos lepény

A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény ... tovább

Sárgabarackos túrós

A megsült piskótát visszatesszük az időközben folpackkal kibélelt tepsibe és a tetejét megkenjük a baracklekvárral. A sárgabarackot kimagozzuk és ízlés szerint meghámozzuk, majd feldaraboljuk. A joghurtot felmelegítjük és ... tovább

Sárgadinnye füstölt sonkával

A sárgadinnyéket kívül megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk,majd gerezdekre szeljük A dinnyehúst a héjtól elválasztjuk, de a helyén hagyjuk. Kicsit megborsozzuk és ráterítjük a papírvékonyra szelt, ... tovább

Savanyúkáposztán sült tarja cseréptálban

Egy evőkanál zsírral kikenjük a beáztatott cseréptálat, majd a hagymával és finomra vágott fokhagymával elkevert káposztát belerakjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a káposztára terítjük. Végül a félretett zsírral ... tovább

Serrano sonkába tekert zöldséges pirítós

Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább

Sertésborda erdőkerülő módjára

A hártyáitól megtisztított karajt felszeleteljük és kiverjük. Sózva, borsozva a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd melegen tartva félretesszük. A sütőzsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd ... tovább

Sertéscomb rakottas

Vágjuk a húst szeletekre, kenjük be vékonyan a mustárral, a zúzott fokhagymával és borsozzuk meg. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Egy kizsírozott tepsiben rétegezzük le a húst a felkarikázott hagymával, paprikával és ... tovább

Sertésérmék barackkal sütve

A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a ... tovább