Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackos lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

Lepénytészta 1.
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sárgabarackos lepény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Lepénytészta 1.
A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény falától.
Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük fél órára, de egy éjszakára is maradhat. Két részre osztva, lisztezett deszkán, nyújtsuk ki tepsi méretűre és lisztezett sodrófára tekerve, majd legörgetve helyezzük a tepsibe ill. a töltelék tetejére.



Sárgabarackos lepény
A sárgabarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd elkeverjük a fahéjjal és a cukorral. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A tepsibe terített tésztára szórjuk a darált dióval elkevert zsemlemorzsát, majd ráterítjük a lecsöpögtetett barackot. A megmaradó lé szódával isteni. Beborítjuk a maradék tésztával, kicsit lenyomkodjuk és megkenjük a felvert tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük, langyosan a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)