Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackos csirketagine

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 késhegynyi sáfrány 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba tesszük. Hideg sütőbe tesszük és a hőfokot 170 fokra állítva másfél órát sütjük.
Tálalás előtt, a finomra vágott petrezselyemzöldet elkeverjük a zúzott korianderrel és a hús tetejét bőven megszórjuk vele.
Kuszkuszt vagy bulgurt készítsünk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)