Az olaj felében pirítsuk meg a karikára vágott virslit, szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. Egy evőkanálnyi olajat eltéve, a többit öntsük a zsiradékhoz és pároljuk át rajta a félfőre vágott hagymát és a fűszereket. ... tovább
A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük ... tovább
A cukorból, fél liter vízzel főzzünk szirupot, ha kihűlt tegyük bele a narancsok és a citrom lereszelt héját és a fehér résztől megszabadított, felkarikázott gyümölcshúst. Öntsük hozzá a vodkát, majd időnként megkeverve, ... tovább
Megfelelő méretű edényben a cukrot és a mézet kissé megbarnítjuk, majd felöntjük az almalével, beletesszük a fűszereket, a citrom reszelt héját és kicsavart levét és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a bort és, ha újra felforrt ... tovább
A teafűből és liternyi vizből főzzünk teát, majd szűrjük le és reszeljük bele a narancs héját és dobjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk állni húsz percig és ismét szürjük le, öntsük hozzá a narancs levét és az ananászlét. ... tovább
A gesztenyét a szokásos módon süssük meg, majd héjazzuk le és vágjuk, kis darabokra. A megtisztított kelbimbót, forrásban lévő, sós vízben, blansírozzuk két percig, majd csepegtessük le. A felhevített olajban süssük át az ... tovább
A bacont apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket és a vékonyra szelt kolbászt, majd jól összepirítjuk. Rászórjuk a lisztet és összesütjük. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és ... tovább
Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a ... tovább
A tört burgonyához keverjük a fűszereket és a lisztet a tejjel felfuttatott élesztővel összegyúrjuk és ujjnyira nyújtjuk. Kelni hagyjuk egy órát, majd forró olajban oldalanként, két-három percig sütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. ... tovább