Kapros-joghurtos halfilé majonézes krumpli salátával
Hozzávalók
Kapros-joghurtos halfilé
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 3 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
| 10 szelet
tengeri hal |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Majonézes krumpli saláta
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
zellerzöld |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 evőkanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
| 3 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 4 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kapros-joghurtos halfilé
Pácot készítünk 3 dl joghurt, 1 csokor apróra vágott kapor, 4 gerezd foghagyma nyomón átpréselt fokhagyma, só, bors (tetszés szerint) keverékéből.
Ebbe mártogatjuk a halfiléket, majd 30 percig egy tányéron állni hagyjuk, hogy magába szívja az ízeket. Alufóliával béleljük a tepsit, és vajjal kikenjük, majd erre fektetjük a halfiléket.
A sütőben (kb. 20 perc alatt) pirosra sütjük, majd egy ugyancsak kivajazott alufóliára borítva visszatesszük, és így, a másik oldalát is pirosra sütjük.
Majonézes krumpli saláta
A tojássárgájából és az olajból a szokásos módon majonézt keverünk. Hozzáadjuk a fűszereket és a tejfölt, majd simára keverjük. A megpucolt krumplit apró kockákra, vagy karikákra vágva sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd miután kihűlt, a finom kockára vágott hagymával együtt, hozzá adjuk a mártáshoz és óvatosan elkeverjük.
Pár órára, hűtőbe téve, tároljuk tálalásig, ahol az ízek is összeérnek. Tálaláskor, apróra vágott, zellerzölddel hintsük meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)