Kapros-joghurtos halfilé majonézes krumpli salátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Főtt, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Meleg, Halak, Tojás, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Kapros-joghurtos halfilé
Majonézes krumpli saláta
Kapros-joghurtos halfilé Pácot készítünk 3 dl joghurt, 1 csokor apróra vágott kapor, 4 gerezd foghagyma nyomón átpréselt fokhagyma, só, bors (tetszés szerint) keverékéből. Ebbe mártogatjuk a halfiléket, majd 30 percig egy tányéron állni hagyjuk, hogy magába szívja az ízeket. Alufóliával béleljük a tepsit, és vajjal kikenjük, majd erre fektetjük a halfiléket. A sütőben (kb. 20 perc alatt) pirosra sütjük, majd egy ugyancsak kivajazott alufóliára borítva visszatesszük, és így, a másik oldalát is pirosra sütjük. Majonézes krumpli saláta A tojássárgájából és az olajból a szokásos módon majonézt keverünk. Hozzáadjuk a fűszereket és a tejfölt, majd simára keverjük. A megpucolt krumplit apró kockákra, vagy karikákra vágva sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd miután kihűlt, a finom kockára vágott hagymával együtt, hozzá adjuk a mártáshoz és óvatosan elkeverjük. Pár órára, hűtőbe téve, tároljuk tálalásig, ahol az ízek is összeérnek. Tálaláskor, apróra vágott, zellerzölddel hintsük meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||