Kapros-joghurtos halfilé majonézes krumpli salátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Főtt, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Meleg, Halak, Tojás, Tejtermékek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

Kapros-joghurtos halfilé
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
10 szelet tengeri hal ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Majonézes krumpli saláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zellerzöld ? ? ? ? ? ?
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kapros-joghurtos halfilé
Pácot készítünk 3 dl joghurt, 1 csokor apróra vágott kapor, 4 gerezd foghagyma nyomón átpréselt fokhagyma, só, bors (tetszés szerint) keverékéből.
Ebbe mártogatjuk a halfiléket, majd 30 percig egy tányéron állni hagyjuk, hogy magába szívja az ízeket. Alufóliával béleljük a tepsit, és vajjal kikenjük, majd erre fektetjük a halfiléket.
A sütőben (kb. 20 perc alatt) pirosra sütjük, majd egy ugyancsak kivajazott alufóliára borítva visszatesszük, és így, a másik oldalát is pirosra sütjük.



Majonézes krumpli saláta
A tojássárgájából és az olajból a szokásos módon majonézt keverünk. Hozzáadjuk a fűszereket és a tejfölt, majd simára keverjük. A megpucolt krumplit apró kockákra, vagy karikákra vágva sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd miután kihűlt, a finom kockára vágott hagymával együtt, hozzá adjuk a mártáshoz és óvatosan elkeverjük.
Pár órára, hűtőbe téve, tároljuk tálalásig, ahol az ízek is összeérnek. Tálaláskor, apróra vágott, zellerzölddel hintsük meg.