Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás-virslis pizza

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Reggeli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

Káposztás-virslis pizza
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pizza alaptészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Káposztás-virslis pizza
Az olaj felében pirítsuk meg a karikára vágott virslit, szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. Egy evőkanálnyi olajat eltéve, a többit öntsük a zsiradékhoz és pároljuk át rajta a félfőre vágott hagymát és a fűszereket. Adjuk hozzá a néhány vágással rövidebbre vágott káposztát és mindig, csak kevés vizet hozzáadva, pároljuk puhára. a végére ne maradjon leve. Keverjük bele a virslit, a babért dobjuk ki. Ha kihűlt terítsük a kinyújtott tészta felére, a másik felét hajtsuk rá és a szélét vízzel megkenve, nyomjuk szorosan össze. A szépség kedvéért apró visszahajtásokat is tehetünk rá. A megmaradt olajjal kenjünk ki egy tepsit és a tésztát tegyük bele. A tetejét kenjük le a felvert tojással, szurkáljuk meg, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
Gerezdekre vágva tálaljuk.

Pizza alaptészta
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)