Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karácsonyi csokis csillag

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Hideg téli napokra, Édességek, Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
60 gramm tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
2 lap mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük tojássárgájával és az üres csillagot rátéve, óvatosan összenyomkodjuk. A tetejét is lekenjük a tojással, majd, 180 fokos sütőben, 10 percig sütjük.
A tetejét fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)