Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Szilveszter
(325 db)

Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)

A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal. Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét. A sütőpapírral ... tovább

Malackaraj aszalt szilvával

A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal ... tovább

Malackaraj szilvareszterrel és tökmagos, gombás burgonyapürével

A bőrös malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott hagymát, ... tovább

Marcipános kesztekercs

A háztartási keksz felét lereszeljük, a másik felét ledaráljuk, a kakaóval, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a rummal tésztává gyúrjuk. A kinyújtott marcipánra simítjuk és tekerccsé göngyöljük. Kihűtve szeleteljük. ... tovább

Marhahúsos empanada

A forró olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált marhahúst és kevergetve süssük fehéredésig. Öntsük fel a húsalaplével, sózzuk meg és takarékon főzzük puhára. A főzés utolsó ... tovább

Marhasültes szendvics

A mustárba keverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és a finomra metélt kaprot. Megkenjük a rozscipóból vágott szeleteket, majd ráterítjük a félangolosra sütött, hajszálvékonyra szelt hátszínt. Megkenjük a majonézzel és ... tovább

Márványsajtos olasz szárnyassaláta

A puhára párolt gyöngytyúk mellet vékony metéltre vágjuk. Az almát, ecetes uborkát, a sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk és a húshoz hasonlóan metéltre vágjuk. A majonézt, a tejszínt a paradicsompürét és a mustárt ... tovább

Meleg sör

A sört felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverjük és állandóan kevergetve hozzáöntünk egy keveset a forró sörből, majd hozzáöntjük az egészet. Végül hozzákeverjük a vajat és a ... tovább

Mexikói sertéscsülök zöld chilivel

A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a ... tovább

Módosított virslis burgonyasaláta

A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk. Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább