Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Márványsajtos olasz szárnyassaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Farsang, Szilveszter, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg gyöngytyúkmell ? ? ? ? ? ?
10 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
10 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
12 dkg majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dkg paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 dkg mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
12 dkg márványsajt 33 3.2 0.5 3.8 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A puhára párolt gyöngytyúk mellet vékony metéltre vágjuk. Az almát, ecetes uborkát, a sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk és a húshoz hasonlóan metéltre vágjuk.
A majonézt, a tejszínt a paradicsompürét és a mustárt jól összekeverjük, sóval, őrölt fehér borssal, szűrt citromlével ízesítjük, majd belekeverjük az összevágott anyagokat.
Salátalevélre téve, üvegtányérra tálaljuk, és gazdagon megszórjuk reszelt márványsajttal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)