Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Csupacsokis süti

Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét. 32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra ... tovább

Csúsztatott palacsinta, alaptészta

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál ... tovább

Daragombóc

A tejbe keverjük a cukrot és felforraljuk a vajjal, majd egyenletes sugárban beleöntve a darát, folyamatos keverés mellett tejbegrízzé fűzzük. Hagyjuk kihűlni, a kis kockára vágott zsemlével és a tojássárgájával keverjük el, ... tovább

Darázsfészek

Az élesztőt 3 dl langyos tejbe morzsolva, egy mokkáskanál cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a citromhéjjal, a tojássárgájákkal és a csipet sóval, majd dagasszuk simára és langyos helyen kelesszük, háromnegyed óra ... tovább

Dédi hájas sütije

A hájat, 2 óráig, hideg vízben áztatjuk, megtöröljük, lehúzzuk a hártyáját, daraboljuk és daráljuk. 50 dkg hájat kb. 15 dkg liszttel összegyúrunk és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen. Az egy kg szitált lisztbe ... tovább

Diókérges otellótorta

25 deka vajat habosra keverjük 15 deka cukorral, a sóval, a citromhéjjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát vajjal kikent tortaformába simítjuk, ... tovább

Diós 3szög

A tésztához a lisztes sütőport, a vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét összedolgozzuk és munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A ... tovább

Diós béles

A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és ... tovább

Diós csiga

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Diós és mákos bejgli

A tésztát lehetőleg előző este készítsük el. A tejfölben elkeverjük az élesztőt és egy tojást, jól elkeverjük. A lisztet deszkára tesszük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összemorzsoljuk. ... tovább