Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Darázsfészek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Teaparti
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt 3 dl langyos tejbe morzsolva, egy mokkáskanál cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a citromhéjjal, a tojássárgájákkal és a csipet sóval, majd dagasszuk simára és langyos helyen kelesszük, háromnegyed óra alatt, a duplájára.
Közben a meglangyosított vajat, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a mazsolával és egy evőkanál kivételével, a porcukorral keverjük össze. A megkelt tésztát finoman gyúrjuk át és lisztezett deszkán nyújtsuk centi vastagra. Kenjük rá a diós masszát, szórjuk meg a mazsolával, majd, amint a rétest szokás, csavarjuk fel. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteljük fel, háromujjnyi szeletekre. A szeleteket állítsuk egy kivajazott lábosba és kelesszük még fél órát. Azután előmelegített sütőben, 180 fokon, süssük 30 percig. Ekkor öntsük le a maradék cukros tejjel és süssük tovább, 160 fokon, 20 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, ne szeleteljük, hanem tépjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)