Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Sonkás, zsályás sertéskaraj

Az olajban a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zsályát és a borsot jól elkeverjük. A sonkát ujjnyi hasábokra vágjuk. Bekenjük a fűszeres olajjal és a baconba tekerjük, majd rakjuk fél órára a mélyhűtőbe. A lehártyázott ... tovább

Egybesült karaj újkrumplival

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a sóval, borssal bedörzsölt hús minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. A serpenyőben maradt olajon a megtisztított, szükség szerint kettévágott újburgonyát és a félfőre ... tovább

Tésztában sült elzászi pecsenye

Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra ... tovább

Sárgabarackos lepény

A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény ... tovább

Sárgabarackos torta

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a porcukor felével, majd a fehérjét habbá verjük a maradék porcukorral és a csipet sóval. A liszttel váltakozva beleforgatjuk a sárgájába, majd az alján sütőpapírral bélelt ... tovább

Sárgabarackos piskóta

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját és a pálinkát keverjük ki a cukor felével jó habosra, majd a puha vajat hozzáadva azzal is habosra keverjük. A cukor maradékával és a sóval habbá verjük a tojásfehérjét és felváltva a ... tovább

Sárgabarackos túrós

A megsült piskótát visszatesszük az időközben folpackkal kibélelt tepsibe és a tetejét megkenjük a baracklekvárral. A sárgabarackot kimagozzuk és ízlés szerint meghámozzuk, majd feldaraboljuk. A joghurtot felmelegítjük és ... tovább

Borított barackos

10 dkg cukrot elkeverünk a fahéjjal és egy kivajazott, zárt tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kissé kihűlt a meghámozott, felszeletelt barackkal beborítjuk. A tojást kikeverjük a ... tovább

Szilvás bögrés

A cukrot a tojássárgával elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet, a tejet és az olajat. Ha simára kevertük, hozzáforgatjuk a sóval keményre vert tojásfehérjét. Vajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe ... tovább

Szilvás lepény

Az élesztőt a meglangyosított tejben kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal, ha az edény falától elválik a tészta, letakarva, langos helyen fél órát kelesztjük. ... tovább