Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egybesült karaj újkrumplival

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
70 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a sóval, borssal bedörzsölt hús minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. A serpenyőben maradt olajon a megtisztított, szükség szerint kettévágott újburgonyát és a félfőre vágott hagymát is elősütjük és a hús köré halmozzuk. A fokhagymafejeket nagyjából megtisztítjuk és a tetejüket levágjuk és a burgonya közé ültetjük. Az olajat kanállal a fokhagymákra merjük, megsózzuk, megborsozzuk az egészet és lefedjük alufóliával, majd 160 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órás sütjük. A fóliát levesszük, a szafttal meglocsoljuk a a fokhagymákat a burgonyát átforgatjuk és a sütő hőfokát 200 fokra emelve porosra sütjük. A húst felszeleteljük, a burgonyát köréhalmozzuk és a fokhagymát az aljánál kissé megnyomva, hogy kibuggyanjon a krémessé vált belseje mellé helyezzük.
Zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)