Egybesült karaj újkrumplival (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a sóval, borssal bedörzsölt hús minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. A serpenyőben maradt olajon a megtisztított, szükség szerint kettévágott újburgonyát és a félfőre vágott hagymát is elősütjük és a hús köré halmozzuk. A fokhagymafejeket nagyjából megtisztítjuk és a tetejüket levágjuk és a burgonya közé ültetjük. Az olajat kanállal a fokhagymákra merjük, megsózzuk, megborsozzuk az egészet és lefedjük alufóliával, majd 160 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órás sütjük. A fóliát levesszük, a szafttal meglocsoljuk a a fokhagymákat a burgonyát átforgatjuk és a sütő hőfokát 200 fokra emelve porosra sütjük. A húst felszeleteljük, a burgonyát köréhalmozzuk és a fokhagymát az aljánál kissé megnyomva, hogy kibuggyanjon a krémessé vált belseje mellé helyezzük. Zöldsalátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||