Szilvás lepény
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1.5 kg
szilva |
47 |
0.8 |
0 |
10.2 |
1.7 |
0 |
1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt a meglangyosított tejben kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal, ha az edény falától elválik a tészta, letakarva, langos helyen fél órát kelesztjük. Közben a megmosott szilvát kimagozzuk és félbe, negyedekbe vágjuk. A tésztát kinyújtjuk és a maradék vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe terítjük és szorosan kirakjuk a szilvával. A maradék cukorral elkeverjük az őrölt fahéjat és a szilvára szórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. húsz percig sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)