Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackos piskóta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál barackpálinka 0 ? ? ? ? ?
50 dkg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját és a pálinkát keverjük ki a cukor felével jó habosra, majd a puha vajat hozzáadva azzal is habosra keverjük. A cukor maradékával és a sóval habbá verjük a tojásfehérjét és felváltva a liszttel a vajas masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a meghámozott, elfelezett barackokat a tetejére rakjuk.
175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Csak hidegen szeleteljük. Tálaláskor kínálhatunk mellé vanília fagylaltot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)