Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 375 találat

Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk, 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, 12 evőkanál olvasztott margarint, 12 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 2 dkg futtatott élesztőt, ½ liter tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd a tésztát kelni hagyjuk. ... tovább

Sajtos rúd

A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el. A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, ... tovább

Somogyi szárazfánk

A cukrot, a tojássárgáját és a zsírt habosra keverjük a sóval és a lisztkupac közepébe öntjük. Kemény tésztává gyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Tenyérnyi rombuszokra vágjuk és olajban kisütjük. Porcukorral ... tovább

Ormánsági töltött káposzta

A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel leöntjük, felforraljuk a vizet és kikapcsolva a lángot, lefedve állni hagyjuk. Közben az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon ... tovább

Laboreci káposztás lángos

A felforrósított zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd, a rövidebb szálakra vágott, savanyúkáposztát hozzákeverve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk és öt részre ... tovább

Halkrémmel töltött uborka

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, ... tovább

Olasz húsgombóc paradicsommártásban

A zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a hússal és a hagymafélékkel kétszer átdaráljuk. A fűszerekkel, fél citrom reszelt héjával, levével és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, ... tovább
cimkék

Túrós zsemlefelfújt

A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól ... tovább

Kapros, túrós lepény (sós)

A langyos tejbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, mokkáskanálnyi cukorral és egy deci tejfölben elkevert 2 egész tojással. Végül beledolgozzuk a felolvasztott, de nem forró ... tovább

Túrós rétes

A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább