Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos rúd

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Csőben sült, Sós, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
50 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
40 dkg tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, és egy összekevert tojással lekenem a tetejét, rászórom a reszelt sajtot, majd derelye vágóval kívánt méretre /kb. 8cm x1,5cm/ vágjuk fel. Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)